

1、单选题:
How many contributing parts are involved in the sum of tourism? ( )
选项:
A:5
B:3
C:4
D:2
答案: 【3】
2、单选题:
How many categories of tourist are mentioned in the passage? ( )
选项:
A:3
B:5
C:6
D:4
答案: 【3】
3、单选题:
Which of the following is NOT qualified as a purpose of tourism, according to the passage? ( )
选项:
A:visiting friends and relatives
B:business
C:leisure and recreation
D:travel by diplomats
答案: 【travel by diplomats】
4、单选题:
Which of the following is a popular medical tourism destination? ( )
选项:
A:New Zealand
B:Canada
C:Cuba
D:Australia
答案: 【Cuba】
5、判断题:
Environment is not one of the elements in the interaction of tourism. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
6、判断题:
According to the passage, a family holiday trip rather than a Hindu pilgrimage is more likely to be regarded as a tourism type. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
7、判断题:
A person must meet the three standards of space, time and purpose simultaneously before he is regarded as a tourist. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
8、判断题:
The trip for military purpose is an important type of tourism. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
9、判断题:
According to UNWTO, if an inbound tourist stays in the visited country more than one year, he or she should be regarded as a temporary resident rather than a tourist. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
10、单选题:
Travel agencies provide the following services EXCEPT ( ).
选项:
A:passport service
B:destination information service
C:commission service
D:travel insurance service
答案: 【commission service】
11、单选题:
Which of the following is NOT the frequent contact of outbound tour operators? ( )
选项:
A:hotels
B:travel carriers
C:travel agencies
D:consumers
答案: 【consumers】
12、单选题:
Which of the following is the most important factor that leads to increased tourism demand? ( )
选项:
A:small family size
B:advanced transportation technologies
C:discretionary time
D:affluence
答案: 【affluence】
13、单选题:
The following are family’s basic needs that are covered by discretionary household income EXCEPT ( ).
选项:
A:food
B:clothing
C:foreign holidays
D:education
答案: 【foreign holidays】
14、单选题:
Which of the following phase of tourism participation features flextime and earned time? ( )
选项:
A:Phase one
B:Phase four
C:Phase two
D:Phase three
答案: 【Phase four】
15、单选题:
Which of the following is NOT reason for increased discretionary time and household income? ( )
选项:
A:The entry of women into the workforce
B:The decline in infant mortality rates
C:The elimination of children as labor force
D:The emergence of escapist tourism
答案: 【The emergence of escapist tourism】
16、单选题:
The eroding of the rigid nine-to-five type work schedule is mostly likely to appear in _____. ( )
选项:
A:Phase four
B:Phase three
C:Phase two
D:Phase one
答案: 【Phase four】
17、单选题:
Which of the following transportation technology leads to the rapid development of seaside resorts? ( )
选项:
A:Aircrafts
B:Steamships
C:Railways
D:Cars
答案: 【Railways】
18、判断题:
Travel agencies provide retail travel services on a non-commission basis. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
19、判断题:
Travel agents enjoy great advantages in market sensitivity. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
20、判断题:
The accommodation industry is now characterized by diversity and specialization. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
21、判断题:
Tour operators have both inbound and outbound components. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
22、判断题:
Phase one of tourism participation has a more orchestrated system than phase two. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
备案号:冀ICP备20010840号 2020-2099辉辉网络科技 All Rights Reserved